Brenda Stork
06-15442046

Miranda van Gelderen
06-23367997

Charon Abcoude

Kunst voor-bij de dood in Bergen 23 oktober 2013

Wederom zal tijdens de Kunst-10-daagse op woensdag 23 oktober de Bergense begraafplaats ‘s avonds verlicht zijn met honderden fakkels en lichtjes. U bent van harte welkom!

Het idee van de kunstroute is in 2010 bedacht door Gijsje Teunissen om tijdens de Kunst-10-daagse ook onze overleden Bergense kunstenaars niet te vergeten en hun op een bijzondere manier in het licht te zetten. Het idee kreeg meteen bijval van Ajan Kos, beheerder van de begraafplaats, die zich al jaren met zijn collega’s inzet voor een verzorgd park en heel betrokken is bij het onderhoud van alle graven.

Vanaf 19.00 uur is iedereen bij de Ruïnekerk welkom om in de fakkeloptocht mee te lopen naar de sfeervol verlichte begraafplaats. U kunt uiteraard ook direct naar de begraafplaats gaan.

Op de begraafplaats en op het “Kunstplein” zal het werk van diverse levende en overleden kunstenaars zien, horen en beleven zijn. Hier is gelegenheid om met een warm drankje of soep herinneringen aan voorbije kunst op te halen en te mijmeren over de kunst van de toekomst.

Als u wilt, mag u op deze avond ook het graf van uw dierbare verlichten en bezoekers over hem of haar te vertellen.

1 van de deelnemers is de muzikale Marcel Luntungan die met zang en gitaar de gehele avond het kunstpein muzikaal zal “verlichten”.

Er is nog ruimte voor kunstenaars en muzikanten die op deze avond bezoekers willen inspireren

Voor meer informatie:

Gijsje Teunissen (072-5070477) of Arjan Kos (06-22394393). Via e-mail mag ook: gijsje.teunissen@me.com