Brenda Stork
06-15442046

Miranda van Gelderen
06-23367997

Charon Abcoude

Wie is Charon?

Charon is volgens de Griekse mythologie de veerman, die de zielen van overledenen met zijn veerboot over de rivier Styx zet.

Toen Gijsje’s derde kindje, Ferry, overleed, kreeg zijn naam voor het hele gezin een diepere betekenis. Ferry, de Ferryman –de veerman- de jongen die voor haar het leven met de dood verbond. Jaren later begon Gijsje haar uitvaartbedrijf. In die tijd werkte haar oudste zoon Floris op een cruiseschip. Vanuit de Zuidpool stuurde hij haar een foto, waarop de zon tussen zee en lucht in de horizon bleef staan (de middernachtzon). Links onder op de foto zag je de railing van het cruiseschip. Voor Gijsje leek het de ijzeren boot van Charon. De naamskeuze was toen gauw gemaakt, met de herinnering aan Ferry en het beeld van de boot koos zij voor de naam Charon Uitvaartbegeleiding.

Het mooie van de naam van Charon vind ik dat ze de intentie weergeeft van wat wij doen; begeleiden. Niet alleen de familie, onze gedachten en intenties zijn ook bij de overledene die in deze dagen de grote oversteek maakt.