Brenda Stork
06-15442046

Miranda van Gelderen
06-23367997

Charon Abcoude

Wie zijn Miranda en Brenda

P1120463

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Brenda Stork en woon met mijn gezin in Abcoude. Ik verzorg samen met Miranda voor Charon Uitvaartbegeleiding Abcoude de uitvaarten in de gemeente Ronde Venen en ver daarbuiten.

Nadat ik ik mijn MAVO had afgerond heb ik diversen baantjes gehad van schoonmaak tot op een assurantiekantoor totdat ik in 1991 ben gaan werken bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in Uitvaartverzekeringen, vanuit daar ben ik terecht gekomen bij een groot Uitvaartcentrum. Daar heb ik eerst op de administratie gewerkt en later ben ik  ook ervaring gaan opdoen in het verzorgen en begeleiden van  uitvaarten. In 1997 heb ik mijn opleiding Uitvaartverzorgster bij  de Stivu afgerond.

Ik raakte zwanger en kon helaas niet blijven bij het Uitvaartcentrum. Ik heb toen wel altijd gezegd dat ik ooit weer eens ga werken in de Uitvaartbranche. Na mijn zwangerschap heb ik nog bij mooie bedrijven mogen werken.

In 2009 is mijn zus overleden en toen heb ik kennisgemaakt met Gijsje Teunissen (Charon Uitvaartbegeleiding), door haar heb ik weer gezien hoe mooi het vak is en heb besloten het voor mezelf verder te onderzoeken hoe en wat. Ik hield af en toe contact met Gijsje en heb haar op een gegeven moment gezegd dat ik graag weer als uitvaartbegeleidster wil gaan werken en of ik met haar kan meelopen. In januari 2011 vertelde ik mijn verhaal tegen Miranda en zij had zoiets zullen wij het niet samen gaan doen. Wij hebben toen samen alles uitgezocht en veel met Gijsje gesproken, tot Gijsje ons vroeg of wij niet Charon Abcoude wilde gaan worden.

Op 14 februari 2013 hebben wij ons ingeschreven bij de KvK en op 1 april 2013 was de officiële opening van Charon Uitvaartbegeleiding Abcoude.

De kernwoorden van Charon zijn Respect, Aandacht en Liefde.

 

Hallo ik ben Miranda van Gelderen.   IMG-20140127-WA0001 (1)

Nadat ik mijn VHBO en vervolgens mijn secretaresse opleiding bij Schoevers had voltooid ben ik in 1988 direct gaan werken bij een middelgrote landelijke uitvaartverzekeraar. Binnen deze organisatie heb ik diverse functies vervuld waarbij ik vooral in contact kwam met mensen die de kosten van hun uitvaart zo goed mogelijk wilden verzekeren om hun nabestaanden tegen die tijd niet met deze kosten op te hoeven zadelen.

Hier heb ik al kunnen ervaren dat men steeds meer op zoek was naar een maatproduct en dat men steeds mondiger werd voor wat betreft de wensen over hun uitvaart.

In 1999 ben ik gaan werken bij een Assurantiekantoor omdat ik ivm mijn privéleven korter wilde werken en die mogelijkheid kon mijn vorige werkgever mij niet bieden.

Maar mijn affiniteit met de uitvaartbranche is altijd gebleven.
In 2004 heb ik daarom besloten mijn hart te volgen en te solliciteren naar de functie van algemeen medewerkster bij een kleinschalige uitvaartonderneming in Haarlem.
Hier heb ik het uitvaartvak in al zijn specifieke onderdelen van dichtbij mogen ervaren en kunnen leren. Het is bij dit bedrijf geweest dat ik de ontwikkelingen bij het vormgeven van een uitvaart op de voet heb kunnen volgen. De uitvaart is persoonlijker geworden, iedere familie heeft tegenwoordig zijn eigen specifieke wensen mbt de uitvaart, vaak ook wensen die vooraf al door de overledene zelf zijn aangegeven.

Deze ontwikkeling heeft er met name toe geleid dat de functie van uitvaartbegeleider sterk is veranderd. Het is veel persoonlijker geworden, veel menselijker.

Juist deze verandering heeft mij doen besluiten samen met Brenda een eigen uitvaartonderneming in Abcoude op te starten.

Ik heb het gevoel dat wij samen de mensen precies kunnen geven waar zij in een voor hen toch al moeilijke en hectische periode behoefte aan hebben.

De wensen van de familie, met respect, aandacht en liefde vormgeven in een mooie afscheidsceremonie.

Voor mij een unieke mogelijkheid om de manier waarop ik altijd al in het leven heb gestaan nu ook in mijn werk door te kunnen voeren.

Respect, aandacht en liefde voor anderen.